Bu məhsullar qabıqlı yeyilməlidir – Mütəxəssis məsləhəti
968 dəfə baxılıb
Meyvə, tərəvəz və ya hər hansı bostan bitkisi yeyərkən və ya yemək, salat hazırlayarkən çox vaxt onun qabığını soyub atırıq.
“Sələf Xəbər” ATV.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəsisslər bəzi meyvə və tərəvəzləri, bostan bitkilərini qabıqlı istifadə etməyin daha faydalı olduğunu deyirlər. Məsələn soğan.
Soğanın qabığında kverstin adlı maddə var və bu maddə təzyiqi aşağı salır, soyuqdəyməyə xeyirlidir və ürəyin işini tənzimləyir. Soğanın qabığı həm də allergiya əleyhinədir. Qabığının faydası saymaqla bitməyən digər meyvə isə portağaldır. Portağalın qabığı həzm prosessini yaxşılaşdırır, dərini gözəlləşdirir, immuniteti möhkəmləndirir. Yemiş qabığı da əsl vitamin deposudur. Yemişin tərkibindəki amin turşuları qan dövranını yaxşılaşdırır, anemiyanı aradan qaldırır.
Sələf Xəbər: Uca Allah buyurur: “Yerin bitirdiklərindən, insanların özlərindən və bilmədiklərindən bütün cütləri yaradan (Allah) pakdır, müqəddəsdir”. (Qurani-Kərim, “Ya sin” surəsi, 36-cı ayə)